maandag 29 oktober 2012

Dag 28 & 29. 17 mile drive, Big Sur en Morro Bay.

Aangezien we de afgelopen 2 dagen met name gereden hebben, vat ik deze dagen samen in 1 verslag.
We hebben 2 dagen geleden geslapen in Monterey en we dachten al dat het ontbijt niet veel zou zijn: was het ook niet. Koffie met een droge boterham, gelukkig getoast, met Jam. Maar snel op weg gegaan want we hadden een behoorlijke rit voor de boeg. Eerst hebben we in Monterey de 17 mile drive gedaan. Als we geweten hadden dat we 10 dollar moesten betalen om de route te rijden hadden we het niet gedaan, maar we stonden nu eenmaal al voor de poort. Het was wel een mooie rit. Langs de zee met mooi uitzicht, maar wat vooral leuk was waren de gigantische huizen die aan de route liggen. Eigenlijk waren we van plan ergens langs de route iets te gaan eten en drinken, maar bij de super sjieke golfbaan, waar we ook plaquettes met Tiger Woods erop hebben gezien en heel veel dikke auto's, voelden we ons (ik) niet helemaal op ons gemak en dus zijn we doorgereden. Eenmaal weer op weg erg veel mooie dingen gezien. Verscholen strandjes beneden aan de kliffen en mooi, blauw helder water. De kliffen vonden we op sommige punten een beetje Engels lijken. Groen, plat en met grote rotsen hier en daar.
Ergens langs de weg zagen we een eettentje waar we geluncht en veel gedronken hebben, want het was een erg warme en zonnige dag. John een broodje vis en ik een ceasar salad. Konden we er weer even tegenaan. Big Sur was een plaatsje iets verderop, wat erg mooi zou moeten zijn. Was het ook! Weer de prachtige strandjes en natuurparken. We waren jaloers op alle mensen die op een van de campgrounds stonden daar. In Big Sur zagen we een zaakje waar we koffie gingen halen. Het was er enorm druk en we moesten To Go nemen, want op een tafeltje was het een uur wachten.
Wat liepen daar een vage figuren zeg! John voelde zich er niet geheel op zijn gemak. Haha. Soort van Hippies, maar dan enorm 'kijk mij eens hippie zijn', met 'zen' tuinen ( volgens John sekte tuinen) in de achtertuin.
Jammer dat ze de hippie gedachte hier zo hebben gecommercialiseerd. Is het niet een grondbeginsel voor hippies dat alles gedeeld wordt? Is toch wat minder als je dan 5 dollar moet betalen voor een kopJE koffie en tientallen $ moet betalen voor een zelfgemaakt armbandje..
Beetje jammer en dus snel weer op weg.
Onderweg veel wijngaarden gezien! John en ik concludeerden al dat we de gehele vakantietijd ook al aan de HWY 1 hadden kunnen doorbrengen. Wat is het hier mooi en is er een hoop te doen. Onze eindbestemming van vandaag was Morro Bay. Eigenlijk wilden we naar Pismo Beach, maar daar waren de hotels zo duur dat het Morro Bay werd. Het hotel gevonden dat we al op internet hadden gezocht. Simpel hotel, beetje viezig, maar het bed en de badkamer waren schoon en de prijs redelijk laag, dus we waren tevreden. Spullen gedropt en wat gaan lopen. Er was een farmer's market en we hebben een biertje gedronken in een Rock bar waar een bandje speelde. Daarna naar de haven gelopen op zoek naar wat te eten en... Een tent waar ze baseball uitzendden, want de Giants en Tigers speelden weer! Tentje gevonden en buiten gegeten. John snapper en ik.. Natuurlijk.. Een burger. Smaakte goed hoor. Daarna snel naar binnen en met een biertje in de hand gezien hoe de Giants weer wonnen! Joepie!
Vanmorgen spulletjes in de auto gegooid en gekeken wat er te ontbijten was bij ons hotel. Koffie met de kleur van slappe thee, en een muffin die in stukken was gesneden.. Nou nee bedankt. In de auto gestapt en bij de supermarkt om de hoek koffie, water en een vruchten/groenten sapje gehaald!! Heerlijk. Toen op weg naar Pismo beach om even een bezoek te brengen aan de outlet daar. Wel wat leuke dingetjes gekocht! Daarna rijden rijden rijden op weg naar Santa Barbara.
Wat een leuk stadje is dat! We hebben een leuk hotel gevonden aan de rand van het centum. We wilden supergraag nog op het strand liggen dus dat hebben we vandaag gedaan. Met zonsondergang heerlijk gelegen en even aan het water gevoeld.. Koud koud! John wilde per se zwemmen, en dus ook gedaan! Vorige week is hier een surfer doodgebeten door een haai, dus mij kreeg hij dat water niet in!! Tenen zijn in de zee geweest! Daarna lekker gegeten bij een restaurant dat probeerde Frans te zijn.. Lukte ze niet helemaal, maar toch wel goed gegeten. John crab cakes en zalm met asperges. Ik carpaccio en geitenkaassalade.
Santa Barbara is een heel gezellig, groen stadje met veel Europese invloeden. Veel restaurantjes, barren en winkeltjes natuurlijk.

We hebben zojuist de 2 hotels voor de laatste nachten gereserveerd. Morgen bij de Hollywood Hills en The Universal Studio's, en voor overmorgen bij het vliegveld. Het einde van de vakantie nadert, maar nog zoveel leuke dingen te doen en te zien!!
Morgen rijden we het laatste stuk van hwy 1 en komen we langs Malibu beach. Ook zullen we even een tochtje maken naar de Mansions die in de Hollywood Hills liggen.

Groetjes!!

Ps. Eergister onderweg gestopt bij een parkeerplaats, vanwaar we op een strand konden kijken waar honderden zee olifanten lagen! Haha, die zijn zo koel. Liggen heel de dag te slapen en een beetje te schuifelen over het strand. Wat een leven!

Ps.2. Ohjeah. Zojuist hebben de SF Giants de 4e wedstrijd op rij gewonnen van de Detroit Tigers, (best of 7), en dus hebben ze de Worls Series gewonnen. Mannetjes op de tv zeggen nu dat ze wereldkampioen zijn, maar... Was Nederland niet regerend wereldkampioen??








Geen opmerkingen:

Een reactie posten