zondag 21 oktober 2012

Dag 20. Yosemite!!






Imagine.. De eerste film van Jurassic Park. Met een aantal auto's vertrekken ze richting het park waar in afgezette stukken dinosaurussen leven.. Zodra de computerstem in de auto zegt dat er aan de linker of rechterkant van de auto een stuk komt met een bepaalde dino erin, zie je iedereen naar links of naar rechts schieten en uit het raam turen op zoek naar de befaamde beesten.. Dat gevoel, maar dan net anders, had ik vandaag!!! Continue met mijn neus tegen het raam gedrukt, op zoek naar leven tussen de bomen. Het resultaat: weer zo'n coyote gezien, een aantal herten en zelf een Bobcat! Wie o wie helpt me met de Nederlandse vertaling? Lynx?
Wat had ik een verwachtingen bij dit park en ze zijn tot nu toe allemaal uitgekomen.
Vanmorgen werd ik ongeveer wakker gezongen door John voor mijn verjaardag.. Daarna opgefrist en alles verzameld. Even naar hetzelfde cafeetje als gister gereden om coffee to go te halen en om nog even online te gaan. Theo en Linda gesproken die op dat moment een actie hadden op de Beijerlandse laan met de agent waarbij ik mijn scriptieonderzoek heb gedaan. Ook met Peter en Annie gepraat, dus dat was weer leuk. Daarna zijn we even gestopt bij Mono Lake, een mooi groot meer, welke helemaal zout is. Ook hier door de geur niet lang gebleven. Gelukkig was de Tioga Pass nog altijd open, dus zijn we over deze weg naar Yosemite NP gegaan.. Wat een pracht en praal onderweg! Besneeuwde bergtoppen, meren, bomen en grote hoogtes! Op de top van de pass waren we op 10 000 ft, bijna 3.5 km.
Tot aan het Visitors Centre was het ongeveer 3 uur rijden, dus rond half 1 kwamen we aan bij onze campground. Mooie plek tussen veel hoge bomen met uitzicht op hoge kliffen. En wat een eekhoorns! Geweldig!
We hebben even een soepje gegeten met crackers, waarna we met de pendelbus naar het Visitors Centre zijn gegaan. Hier wat rondgelopen en info over trails gevraagd bij een Ranger. We hebben wat mooie routes nu die we morgen kunnen gaan lopen. Hierna zijn we weer terug gegaan naar de camper. We hebben fikkie gestookt, natuurlijk, en wat marshmallows gegeten. We proberen nu een beetje ons eten op te gaan maken, dus we hebben aardappels gekookt en erna gebakken op het vuur. Tomaten salade erbij samen met wat kipnuggets en een hamburger voor John. Was weer een uitstekend maaltje.
Spelletje Yatzee is ook nog gespeeld en nu zitten we bij het vuurtje een beetje te relaxen. Een groot 'probleem' in dit park zijn zwarte beren. We zijn er goed over gewaarschuwd en ingelicht, want blijkbaar komen ze hier s 'nachts nogal eens zoeken naar eten. Bij iedere plek op de camping staat een Bear Box, waar je, zeker als je met de tent bent, en dat zijn er nogal wat, je eten en alles wat een geur heeft in moet doen. Wij hebben kastjes in de RV, dus voor ons geldt het niet zoals voor mensen zonder RV. Als we er maar voor zorgen dat niets met een geur, dus ook deo en luchtjes en zo, op de tafel in de camper ligt, of voorin. Benieuwd of dat we ze morgenvroeg gaan zien!! De foto's die we hebben gezien met een beer in actie, zijn niet mis. Ze trekken auto's open alsof het niets is, en verwoesten het compleet. Gelukkig zei de Ranger dat ze nog niet weten hoe ze een camper in moeten...

En dan mijn verjaardag.. Mieke en Cyrah, bedankt voor het maken van de mooie kaart. Heel leuk. En zoals je al hebt kunnen lezen had John vanmorgen al voor me gezongen. Verder hebben we gister bij het koffietentje beide een muffin gekregen, gratis, omdat de dame die ze gemaakt had ze licht had laten aanbranden, dus die hebben we gegeten!
Oma, heel erg bedankt voor het mooie boek! Vind ik echt te gek! (boek met gedichten over de seizoenen ) Had jij het 'bladzijde lintje' bij het gedicht over de herfst gedaan of is het toeval??
Volgens mij vliegen jullie zondag naar Noorwegen, dus veel plezier toegewenst..!

Mieke, hoe is exp. Robinson afgelopen? Ennnn.. Frozen Yohgurt gegeten hoor! Inderdaad zijn er veel winkeltjes met alleen yoghurt ijs waar je de smaak en toppings kunt kiezen. Heel lekker!!

Van John had ik vorige week al mijn verjaardagscadeau gehad. Bij Bryce Canyon een zilveren ring gekregen met een blauwe steen erin, die uit een mijn in Nevada komt. Een mooie herinnering en een mooi cadeau!! Morgen gaan we wandelen. We hebben hier 3 nachten gepland, waarvan maar 2 geboekt omdat er ook nog andere campgrounds zijn elders in het park, waar first come first serve geldt.. We hebben echter gelijk maar gevraagd of er nog een plek beschikbaar was van zondag op maandag,, en dat was er. Op de camping hiernaast, aan het einde van de camping, staan in het hoogseizoen de medewerkers.. Die zijn nu weg, waardoor die plekken beschikbaar zijn. We staan volgens de Ranger op een erg mooie en dus unieke plek van zondag op maandag!

2 opmerkingen:

  1. Hallo globetrotters.
    Zo als we jullie verhalen lezen hoe het jullie vergaat daar in Obamaland krijgen we toch wel weer eens de zin om naar de overkant de grote plas vakantie te gaan vieren. Je schrijft erg leuk Syl over alles wat jullie meemaken daar. Apart volkje die Yankees. Zie je nu veel hamburgerhills. Volgens ons is het nog steeds alles of niks een tussenweg kennen ze nog steeds niet. Veel of heel veel, zegt u het maar.
    Luitjes geniet met volle teugen want het is voorbij voordat je het hebt kunnen opzoeken in het woordenboek.Howdy
    Groetjes van ons Elly & Guus

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi Guys,
    Nooit geweten dat John zo goed kon zingen!! Leuk hoor zo'n serenade..Leuk dat jullie zoveel verschillende wilde dieren zien, nu alleen nog bruintje beer..En hoeveel foto's hebben jullie tot nu toe?
    Greetz Theo en Linda.

    BeantwoordenVerwijderen