woensdag 17 oktober 2012

Dag 13. van Bryce naar Zion.




Gisteravond is het begonnen met regenen en het zou ook de dag later niet al te best weer zijn. Vanmorgen ontbijtje gedaan en klaargemaakt om te vertrekken. Tanks geleegd en bijgevuld, want in Zion hebben we bij de plaats geen faciliteiten. Nog even plassen en op weg! Net toen we uit het toiletgebouw kwamen om te vertrekken.. Begon het te sneeuwen! Die cowboy van gister had toch gelijk.. Toch maar op weg gegaan, want een Amerikaan die naast ons stond, had gezegd dat de weg tussen Bryce en Zion niet zo heel heuvelig was en dus goed te rijden zou zijn..
Onderweg ging het weer regenen, wat later overging in een grote hagelbui! Ook gehad! Alle seizoenen komen hier voorbij.
Onderweg nog in een wegrestaurant koffie gedronken en heeft John homemade applepie gegeten. Ik nam een Ceasar salade on the go! Zoals jullie weten ben ik niet zo dol op uit eten gaan, dus dat je hier werkelijk overal je eten en drinken to go kan nemen, is voor mij paradijselijk :-)
Eenmaal in de buurt van Zion veranderde het landschap in hoge kliffen en veel groen. Bij de poort van de Ranger de National Park Pass laten zien en kregen we de mededeling dat we te groot waren om zomaar door de tunnel te gaan en dus moesten we onder begeleiding. Extra 15 dollar betaald en we konden weer op weg. De eerste tunnel konden we zonder problemen door, maar bij de tweede tunnel werden we tegengehouden door een Ranger en moesten we wachten. Deze tunnel is in de jaren '30 geboord en toen hadden ze nog niet zulke grote en brede voortuigen die er doorheen wilden. Het is een tunnel met 1 weg heen en 1 weg terug. Normaal gebruiken automobilisten aan beide kanten tegelijk de tunnel, maar omdat wij zo groot en breed zijn.. :-) , moet de tunnel aan de andere kant worden afgesloten, zodat wij in het midden van de tunnel kunnen rijden om te voorkomen dat we langs het plafond van de tunnel schrapen.
De grote hoeveelheid water die gister en vandaag is gevallen, geeft het park een extra mooie indruk. Overal sijpelt de regen langs de kliffen en op sommige plekken zijn zelfs watervalletjes ontstaan!
Eenmaal op de campground aangekomen, was het weer nog altijd niet best. Balen! Eigenlijk niet zo heel erg, want ik had nogal een dip dag! Vannacht slecht geslapen door de harde regen en de onweer, dus ik was blij dat we vandaag verder niets hoefden. Een vuurtje gebouwd, John was continu hout aan het sprokkelen bij de rivier.. en ik lekker een boekje gelezen. door het slechte weer een keer binnen gekookt.. salade met gebakken aardappeltjes en kipnuggets.
Hopelijk wordt het beter weer, want morgen zijn we van plan een aantal trails te gaan lopen waarbij we de zon wel kunnen gebruiken!

1 opmerking:

  1. Jammer van het slechte weer, maar ach de natuur kan dan ook heel mooi zijn. Maar er komen vast nog vele hete dagen...Greetz Theo & Linda.

    BeantwoordenVerwijderen