vrijdag 12 oktober 2012

Dag 12. Bryce

Op dit moment is het net half 6 pm geweest en zit ik in de laundry room. We hadden gister al een wasje gedraaid hier en na de wandeling van vandaag hadden we weer een was! Was zit net in de droger. Normaal drogen we alles in en rond de camper, maar het is slecht weer en erg koud, nu ook overdag, dus we krijgen de was anders niet droog.
Het ontvangst is hier goed, dus ik schrijf maar gelijk over onze avonturen van vandaag!

Vanmorgen was de eerste ochtend dat we wakker werden van de wekker. 8uur am. Bruine bagel met kaas gegeten en een kopje koffie. Om half 11 moesten we ons melden bij de paardjes! We hadden onze wandelschoenen aan en vesten. Toen we zaten te wachten bij de paardjes zagen we echter een donkere lucht aankomen. We zagen die cowboy guides al lopen met jassen, dus ik ben even snel terug gerend naar de RV om jassen te halen. En dat bleek geen verkeerde keuze! John kreeg een mooie witte quarter horse met de naam Whitey en ik kreeg een volgens de guide een mogelijke mustang (ohjeah!) met de naam Slam. Er kwamen nog een drietal Amerikanen bij ons groepje (arme paardjes..) en toen gingen we het bos is. Mijn Slam paard was nogal sloom, dus iedere paar minuten had ik zo'n achterstand dat ik mooi naar de rest toe kon draven. Het was bewolkt met een fris windje, maar het was goed te doen. Na een drie kwartier rijden kwamen we aan bij de Rim. We konden prachtig in Bryce Canyon kijken met de Hoodoo's. Wat was dat gaaf en indrukwekkend. Jammer genoeg kwamen de kleuren van de rosten door het slechtere weer niet zo mooi uit. Op de terugweg nog een aantal springbokken zien liggen maar helaas geen zwarte beren.. Na anderhalf uur kwamen we weer terug bij de ranch vanwaar we waren vertrokken. Aan het einde van de rit begon het ook zachtjes te regenen. Volgens de gids hing er sneeuw in de lucht, normaal voor de tijd van het jaar zei hij en het zou vanavond of morgen kunnen gaan sneeuwen. Volgends hem was het geen probleem om nog een trail te gaan doen! Toen we met de rit begonnen hebben ze van iedereen te paard een foto gemaakt, welke we aan het eind overhandigd kregen! Leuk!

Na de rit even geluncht bij een diner en maakten we ons klaar voor onze trail. Eerst even langs de visitor centre gereden want daar hebben ze altijd leuke en handige informatie. Helaas ging het steeds harder regenen naarmate we het visitors centre naderden. Eerst maar even wat view points afrijden dan maar, in de hoop dat het weer zou gaan opklaren, helaas bleek het tegenovergestelde waar! Steeds meer regen! Dilemma. Morgen willen we op tijd naar Zion NP en dus niet meer dit park in. Ook hebben we uit verschillende informatieboekjes en het Alles Amerika forum vernomen dat Bryce het mooiste is wanneer je een trail doet, ipv alleen de viewpoints langs gaat. (vinden wij eigenlijk bij alle parken. Dat afzien soms maakt het nog meer bijzonder :-) ) uiteindelijk hebben we besloten de geplande trail gewoon te gaan lopen. Bij elkaar maar een kilometer of 5, dus niet te lang. Zou het weer slechter worden, zouden we redelijk snel uit de canyon kunnen zijn. De trail die op het programma stond was een combinatie van de Queens Garden trail en de Navajo Loop. Onderweg kruisten deze trails elkaar en konden we overgaan op de andere trail. Wat gaaf was het om langs en door die grote rotspartijen door te lopen! Hoodoo's is Navajo's voor Man of Stone. De rotsen hier lijken op mensen en de indianen geloofden dat als je je niet gedroeg, dat je dan zou veranderen in steen.
Ondertussen hield het nog niet op met regenen. Dit had tot gevolg dat het normaal gesproken zanderige pad nu een modderpad was. Je schoenen werden zwaarder en zwaarder door alle klei die eraan bleef plakken. Gelukkig hield het langzaam op met regenen en onder in de Canyon was nog weinig te merken van alle regen die gevallen was. Om weer boven te komen, zijn we via de Navajo Look trail gelopen. Jeetje. Dat was weer een klim! Een lang, steil pad omhoog tussen enorme rotsen, waar ook borden hingen voor gevaar voor vallende stenen. We zagen onderweg ook mensen die naar beneden kwamen en we waren blij dat we via deze weg naar boven gingen ipv naar beneden met die regen! De beloning voor de zware klim naar boven was het waard: een prachtig uitzicht over alle Hoodoo's.
Daarna via een verharde en horizontale (!) weg weer teruggelopen naar de camper. Ik heb nu toch wel een paar beginnende blaren!
Onderweg terug naar de camping hoorde we op de radio dat het weer morgen niet al te best gaat zijn. Stormen en mogelijk zelfs tornado's.. En dan heb ik het niet over Texas oid, maar de regio waar wij nu zitten! We gaan morgen naar Zion, maar no worries, het is een klein stuk, we hebben geen haast want de campground hadden we een aantal maanden geleden al gereserveerd, en we hebben bovendien eten en drinken genoeg in de camper!
De was is ondertussen droog, dus hierbij houdt mijn verslag op. Straks maar uit eten want vuurtje stoken gaat nu niet!

Ps. Oma, met wie ben je al naar Feyenoord geweest?
Ps.2. Theo en Linda, we hebben zoveel leuke tips etc. voor jullie!
Ps.3. Mieke, wat een naaier die Fatima!! Zit Fayah er nog in???
Ps.4. Annie en Peter: caravannetje op de foto hieronder misschien iets voor jullie?





6 opmerkingen:

  1. Hey John en Sylvia, wat een avonturen weer. Jammer dat het weer ff niet mee zit,maar na regen altijd altijd zonneschijn! Dat ziet er inderdaad leuk uit, ietsje groter dan wat we nu hebben.
    Zal duimen dat het iig droog is voor jullie.
    Groetjes xx P&A

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi john en Sylvia.

    Wat een mooie verhalen ik geniet er elke dag en de fotos mooi hoor wat een toffe reis hoop maar dat het weer goed blijft.

    Groetjes Willem en Adrie.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hoi, lekker met dat weer, wel een voordeeltje voor jou Sylvia, je blijft toch altijd Droog, hahaha. Weer mooi om ge lezen en dan weer de foto's, geweldig. Die tips horen we graag. Woensdag gaan we met Cyrah naar de Drunse Duinen een herfstwandeling maken. Leek ons leuk om eens ergens anders heen te gaan dan het Kralingse bos.
    Voor nu de groetjes, en blijf genieten. T & L


    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo SYLVIA EN jOHN. wat geweldig die verslagen van jullie. vorige keer al geschreven dat ik het geweldig vind.Stop even met schrijven want ik heb visite. doei oma.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hello . Je zou zo een boek kunnen schrijven! Je schrijft het op een prettige manier erg knap. Het begint hier ook best koud te worden 12 à 13 graden en best wat regen de laatste dagen . Maar er komt misschien weer 20 graden aan . Fayah zit er nog in maar moet donderdag tegen lodewijk dus erg spannend. Adios, Mieke

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hallo John en Sylvia. Zaterdag voor het laatst naar jullie blog gekeken en een kleine reactie geplaatst omdat Graats onverwachts op visite kwam. Misschien gehoord dat hij een klaplong heeft gehad waardoor hij een week in het Ziekenhuis heefrt gelegen gaat weer goed met hem alleen nog wat aan zijn conditie werken. Je vroeg of ik al naar Feyenoord ben geweest maar dat is pas 28 oktober Feyenoord-Ajax ik ga dan met Sonny. Met mij is alles ook heel goed. Heb gisteren jullie kaart gekregen en die kleuren zijn prachtig. Ga nog verder met genieten. liefs Oma

    BeantwoordenVerwijderen